Kev.nu


Ladda ned spel


När det kommer till spel och nedladdningar så finns det egentligen oerhört mycket att skriva, så mycket att jag känner redan nu att jag nog inte orkar skriva om allting på en gång så därför tänkte jag dela upp det lite i några mindre inlägg så behöver jag inte sitta och skriva så fingrarna blöder idag. Istället så får det här bli en kort introduktion till lite olika delar av vad jag syftar till när jag pratar om att ladda ned spel.

Först och främst så har vi ju den gamla traditionella nedladdningen av spel då man letar reda på vad man är ute efter och sen drar hem det via torrent eller direct connect. Direct connect används väl knappast nuförtiden i någon större utsträckning så det är väl i första hand Torrents det gäller. Nästa del är att helt enkelt bara ladda ned det från någon webbsida. I stort sett alla gamla Nintendospel går att hitta på olika sidor på nätet, lika så emulatorer så man kan spela dessa. Däremot ska man nog vara lite varsam när man besöker websidor som marknadsför sig som spelportaler för gamla nintendospel då de ofta finns olika typer av virus inbyggda i deras webbplatser. Det här gäller så klart inte alla, antagligen inte ens majoriteten av sidorna, men det är en typisk sida som används för att smyga in oönskad mjukvara i användarnas datorer.

Ett ytterligare sätt att få spel är att använda sig av steam. Steam är en tjänst där man kan ladda ned en väldans massa olika spel. Somliga är gratis medan andra kostar pengar. I regel så är det ganska billigt att köpa spel via steam och det fungerar väldigt smidigt. Man klickar sig runt i deras bibliotek och söker på titlar man är ute efter, hittar man något man vill ha så är det bara att ladda hem och börja spela. Mer om alla dessa olika metoder i senare inlägg.